Projecten

Gaia Real-Time Simulator (ESA satelliet)

Systeemontwikkeling en integratie van een real-time simulator gebaseerd op EuroSim. De simulator bevat modellen van de te bouwen Gaia satelliet ten behoeve van test en integratie werkzaamheden voor de lancering.
Er wordt gebruik gemaakt van Linux/GNU tools, EuroSim, C/C++, Java, Reflective Memory (GE Fanuc) netwerk.

Robot Applicatie (Medical, SKF Motion Control Industrial)

 

Ontwikkeling van een medische robot met 7 assen. Ontwikkeling van testopstellingen ter beoordeling van de haalbaardheid van klanteisen met Matlab/Simulink, dSpace, C/C++ en elektronica. Evaluatie, selectie en integratie van servosystemen.
Co÷rdinatie & ontwikkeling van testopstellingen voor prototypes van eerste zeven assen van de robot. Het initieel inregelen van de opstellingen en het geven van training in de vorm van workshops.
Co÷rdinatie en ontwikkeling van softwareapplicatie voor aansturing van gehele robot.
Opzetten van problem report/change request procedures voor alle disciplines en introductie van software voor administratie hiervan.

 

Vibratieanalyse / Digitale Signaalbewerking (SKF MCI)

 

Systeemontwerp en ontwikkeling van gedistribueerd data-acquisitiesysteem t.b.v. vibratieanalyse op lagers, machines, treinonderstellen, etc. Protocolontwerp en ontwikkeling (CAN bus). Ontwerp en ontwikkeling firmware van data-acquisitie modules (gebaseerd op TI F28xx), algoritmen en testapplicaties (PC, Borland C++ Builder). Ontwikkeling van protocolstack onder windows (COM server) als interface naar bestaand vibratieanalysepakket (SKF Machine Analyst).

Ontwerp en ontwikkeling van een van bovenstaande data-acquisitiemodules: CTU (Copperhead Transmitter Unit). Specificaties, ontwerp, ontwikkeling en test van firmware, algoritmen en testapplicaties. Module is een digitale versie van ouder analoog meetsysteem en is in productie genomen.
Module wordt o.a. gebruikt voor bewaking van 'vibrating screens' in de mijnindustrie (zie ook SKF website
Copperhead Transmitter Unit).

 

Distributed Components, Simulator Project (Cimsolutions)

 

Projectleiding, ontwerp en ontwikkeling van simulator voor gedistribueerd systeem m.b.v. CORBA en platform onafhankelijk framework ACE/TAO ( ACE & TAO Framework). Gedistribueerde voortuigen op een onbekend oppervlak nemen bodemmonsters en communiceren mbv CORBA over hun bewegingen en monsteranalyse. Project is ontwikkeld ten behoeve van training van ontwikkelaars.

 

Level Sensor Waferscanner (ASML, TNO TPD)

 

Ontwerp, ontwikkeling van een meetsysteem ten behoeve van waferhoogtemetingen in een waferscanner machine. Ontwikkeling van signaalbewerkingspad in een gedistribueerd systeem (tbv performance) gebaseerd op meedere PowerPC processoren.
Co÷rdinatie van patchleveringen (configuration management) voor TNO TPD team (20 pers.)

 

Autonavigatie VDO Dayton (Siemens VDO, voorheen VDO Car Communication)

 

Ontwikkeling van protocolstack (klantspecifiek) op I2C bus gebaseerd op TCP/IP (OSI lagen DL, NW, TP, SN, PR, AP).
Ontwikkeling van testfirmware ten behoeve van productie. Alle interfaces op de navigatie computer worden in productie onafhankelijk getest.

 

Voor meer projecten en een meer gedetailleerde beschrijving, zie het CV.